Ochutnáním to nezjistíme, ale testerem ano

Škoda, že to není tak jednoduché, že bychom ochutnali a ihned poznali, zda je voda v bazénu příliš kyselá nebo příliš zásaditá, či zda nemá náhodou to správné pH. Bylo by prima moci postupovat stejně jako například při přípravě okurkového salátu. Nastrouhané a mírně osolené okurky střídavě ochucujeme cukrem či sladidlem a octem nebo citronem. Když přesladíme, tak trochu přikyselíme, když překyselíme, tak trochu přisladíme. Uznejte sami, že sednout si k bazénu, ochutnávat vodu a volat na svého pomocníka – přidej trochu jednoho, přidej trochu druhého… No bylo by to zajímavé.

PH minus v naší nabídce

V případě správně nastavené kyselosti nebo zásaditosti vody v bazénu je však třeba postupovat bez ochutnávání a profesionálně. V první řadě je důležité testerem zjistit, jak na tom voda je, a teprve potom přistoupit k její úpravě. Vždy je důležité, udržet hodnotu daného ukazatele v rozmezí 6, 8 – 7,6. Pak se ve vodě můžeme směle koupat a vděčně bude fungovat i bazénová chemie. Bude-li naměřená hodnota při kontrole vyšší, je třeba upravit ji směrem dolů, tedy použít přípravek pH minus.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup